03/10/2016

Bloedafnames

Bloedafnames via Jennifer

Voorstel geldt enkel voor een bloedafname zonder klachten (jaarlijkse controle, bloedafname voor specialist, controle bloedafname)

Gezien één van onze taken er uit bestaat om mensen te motiveren om jaarlijks hun bloed te laten controleren (‘liever voorkomen dan genezen’), hebben we dankzij onze verpleegster Jennifer de kans om jullie optimaal te helpen.

Het belangrijkste van de bloedanalyse is niet de afname van het bloed zelf, maar de bespreking.

Voordien verliep de bespreking via de telefoon (vaak tussen de consultaties door), waardoor we niet altijd de mogelijkheid hadden om alles grondig uit te leggen.

Vandaar ons voorstel om ’s morgens nuchter bloed te laten trekken bij onze verpleegster (hoeft niet op afspraak), en de volgende dag een afspraak te maken bij ons. Let wel, Jennifer is niet aanwezig op zaterdag.

Op die manier kunnen wij jouw bloed bespreken tijdens de consultatie (uitgebreide uitleg, al dan niet aanpassen medicatie, uitleggen diagnose), u verder onderzoeken en andere klachten bespreken.

Het bloed wordt twee weken bewaard in het labo, waardoor we zo nodig extra bloedtesten kunnen aanvragen op uw bloed zonder u opnieuw te hoeven te prikken.

Natuurlijk hoeft u maar één consult te betalen, m.a.w. u hoeft pas te betalen tijdens de afspraak, niet tijdens de bloedafname.